Og så var vi fem

Mens jeg skriver dette sover en liten jente i vugga ved siden av meg. Kinnene er frodige og bløte. Den runde, melkefulle magen hever og senker seg jevnt. Munnen er halvåpen, og beveger seg fortsatt rytmisk og smattende, som om hun ikke har fått med seg at jeg la henne forsiktig ned i vugga da hun var ferdig å spise.

Nå er det snart fire måneder siden jeg fikk holde min minste datter i armene for første gang på en operasjonssal på Ullevål sykehus (mer om det senere!), og det er fire måneder siden jeg skrev her på bloggen sist.

IMG_6419

Idyll! Trilletur med jentene mine!

Etter en i overkant hektisk vår med ny jobb, ny bokutgivelse og reservasjonsrettkamp samtidig med en stadig tyngre graviditet var det utrolig deilig å bare koble helt ut og fokusere på å bli kjent med dette lille, nye mennesket som endelig er en del av familien vår.

I sommer har jeg derfor lagt mobiltelefon og sosiale medier bort (mer om hvordan det gikk for seg en annen gang!), latt samfunnsdebatten seile sin egen sjø og ligget i gresset med vesla og latt meg fascinere av hvor stas hun synes det er å se bladene bevege seg i treet over oss. Jeg har latt hybelkaniner leve trygt og brukt late morgener til å ligge i senga og lese krim fra Tudortiden på Kindlen min ved siden av en småknirkende, småsovende bylt. Jeg har kjent på hvor digg det er at bekkenløsningen omsider har gitt seg (det tok fire lange uker etter fødselen før jeg kunne gå stort mer enn 50 meter igjen..) så vi kan trille turer til Sognsvann sammen i høstsola, og over at den store magen endelig er borte (kremt. hvertfall to tredeler) så jeg kan ha hoppekonkurranse på trampolina med barna igjen.

Og ikke minst har jeg forsøkt å finne ut hvordan vi skal løse små og store utfordringer i hverdagen nå som vi er blitt en høylytt, vidunderlig og kaotisk gjeng på fem.

IMG_6413

Men hvor lenge var Adam i paradis? Det folk vanligvis ikke viser er at med nyfødt baby blir det gjerne spisepause hvert femte minutt..

Samtidig begynner dagene å få såpass rytme at jeg de siste ukene har merket skrivekløen presse seg på.

I nattetimene når huset er stille og jeg ligger i halvmørket og ammer vesla har det begynte å poppe opp ideer til nye blogginnlegg om foreldreliv og trebarnsliv, om politikk og nyheter, om fødsel og graviditet, om gode bøker, nyttige apper eller bare ting som engasjerer, inspirerer eller provoserer meg.

Og ikke minst har jeg savnet dere! Jeg har gledet meg til å høre deres tanker og meninger om ting jeg underer meg over igjen, og har savnet å kunne diskutere og bli klokere av deres innspill og tanker. Med andre ord: Om det er noe dere lurer på eller har lyst til at jeg skal skrive om fremover, så for all del: rop ut!

Nå ser jeg imidlertid at det rører seg under det hvite helseteppet, så begynner å bli på tide å avrunde for denne gang før jeg får høylytt beskjed om det (tålmodighet er av en eller anenn mystisk grunn ikke den sterkeste siden til noen av barna mine) Lover å skrive igjen snart!

Men aller først, den nye sjefen i Kaluzafamilien, -hun her:

IMG_2270

<3

PS: Oppmerksomme lesere har kanskje fått med seg at bloggen ikke ser helt ut som den pleier om dagen. Det er fordi jeg driver og oppgraderer den og flytter den over til et eget domene fra det gamle som lå hos Nettavisen. I den forbindelse forsvant blant annet alle bilder (aargh!) og epostadressene (enda mer argh!) til alle dere som følger bloggen.  Vil du være sikker på å få epost når nye innlegg er ute lønner det seg derfor å skrive seg opp her.

31 Comments
 • Lammelåret

  28/08/2014 at 09:47 Svar

  Gratulerer så mye med den lille (har visst sagt det før) og ikke minst med en stor familie!

  Jeg er imponert over at du har tatt deg bloggefri så lenge, det er virkelig noe mange andre også burde vurdere seriøst. Jeg er temmelig sikker på at SoMe tar bort viktigere fokus for mange. Det er så synd når folk «netter» seg vekk fra babytiden (selv om jeg er den første til å forstå behovet for noe annet enn å bli spist opp av baby). Jeg ser frem til innleggene som kommer.

  Velkommen tilbake!

  (nettsiden din ser såå mye bedre ut etter du ble kvitt Nettavisen!)

  • Susanne

   30/08/2014 at 09:05 Svar

   Takk for hyggelige ord og god tilbakemelding! For meg var det i alle fall veldig riktig å koble helt ut nå. Og jøje meg så mye tid det frigjorde å ha mobil og PC i en skuff 90 prosent av dagen! Nestenlitt skummelt.. Er flinke Mariell fra bloggen hjartesmil.com som har laget bloggdesignen nå, og hun holder fortsatt på å trikse og mikse så den blir enda bedre i ukene som kommer 🙂

 • Ann

  28/08/2014 at 10:09 Svar

  Velkommen tilbake! Og gratulerer med ein nydleg liten baby!

  • Susanne

   30/08/2014 at 09:03 Svar

   Tusen takk! Utrolig at det var akkurat hun som var inne i magen min altså <3

 • Silje Osa

  28/08/2014 at 10:26 Svar

  Gratulerer og velkommen tilbake. Livet med tre barn er fantastisk!

  • Susanne

   30/08/2014 at 09:03 Svar

   Enig 😀

 • Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

  28/08/2014 at 10:43 Svar

  Så nydelig <3

  Gratulerer så masse med den nye verdensborgeren nok en gang 🙂 Gleder meg til å følge deg videre 🙂

  • Susanne

   30/08/2014 at 09:02 Svar

   Tusen takk! Trebarnslivet er topp 😀

 • Jenny

  28/08/2014 at 10:51 Svar

  Hurra, og velkommen tilbake! Gleder meg til å lese bloggen igjen fremover 🙂

  • Susanne

   30/08/2014 at 09:02 Svar

   Takk!!

 • Hanna

  28/08/2014 at 12:31 Svar

  Gratulerer igjen med vesla 🙂

  Godt å ha deg tilbake!

  • Susanne

   30/08/2014 at 09:02 Svar

   Tusen takk, Hanna! Så lenge hun fortsetter å sove godt skal det bli en fin høst dette her 🙂

 • Jorunn Henriksen

  28/08/2014 at 14:07 Svar

  Gratulerer med jenta og velkommen tilbake i bloggland 🙂

  • Susanne

   30/08/2014 at 09:02 Svar

   Takk! Godt å være tilbake!

 • Camilla

  28/08/2014 at 14:44 Svar

  Gratulerer! Og hurra 🙂 Gleder meg til å følge med utover høsten 🙂

  • Susanne

   30/08/2014 at 09:01 Svar

   Tusen takk! Så godt å høre, Camilla!

 • Karoline

  28/08/2014 at 19:23 Svar

  Gratulerer og velkommen tilbake!! Har ventet lenge på disse bloggimnleggene 🙂 Det er en ting jeg har lurt fælt på og det er følgende: hva heter den lille jenta? 🙂 Håper du vil dele fødselshistorien din med oss!

 • Livet i Casa Didriksen

  28/08/2014 at 20:19 Svar

  Gratulerer så mye med den lille jenta og så flott at du har klart å koble helt ut og bare konsentrere deg om det viktigste i livet disse månedene. Fint å ha deg tilbake!

  • Susanne

   30/08/2014 at 09:01 Svar

   Takk! Var veldig riktig og godt å gjøre for familien 🙂

 • underveis

  29/08/2014 at 08:51 Svar

  Gratulerer!! 🙂

  • Susanne

   30/08/2014 at 09:00 Svar

   Tusen takk!

 • Christina Frøysland

  29/08/2014 at 09:36 Svar

  Endelig er du tilbake. Gratulerer med frøkna og som familie på fem

  • Susanne

   30/08/2014 at 09:00 Svar

   Tusen takk, Christina! Godt å være tilbake 🙂

 • Linda

  29/08/2014 at 12:28 Svar

  For en flott, liten sjef du har fått i hus!
  Og velkommen tilbake.

  • susanne

   30/08/2014 at 08:58 Svar

   Takk! Fineste sjefen jeg har hatt!

 • Marie

  29/08/2014 at 18:31 Svar

  Du har vært savnet!
  For et nydelig bilde av jenta di. Gratulerer masse!

  • susanne

   30/08/2014 at 08:58 Svar

   Takk for det! Kan ikke se meg mett på henne <3

 • Ingrid

  02/09/2014 at 07:01 Svar

  Gratulerer så mye med den lille prinsessen!

  Jeg er så glad for å høre at du har tatt deg en skikkelig pause fra nettet de første månedene. Tror det er utrolig viktig med en påminnelse til alle nettavhengige der ute at det faktisk finnes viktigere ting i livet og ikke minst vise at det er mulig. Tror det er veldig viktig da et lite spedbarn trenger – og fortjener – det nære fokuset fra sin nærmeste omsorgsperson i denne sårbare første tiden. Også mammaer har godt av å flytte fokus innover i en sånn spesiell periode av livet – som er over før man aner det.

  Well done!

 • Anne på Moseplassen

  05/09/2014 at 10:39 Svar

  Hei 🙂 Gratulerer med det lille vidunderet ditt (deres), og velkommen tilbake i bloggmodus.
  Jeg har faktisk tenkt litt på deg nå i det siste, for jeg må av helsemessige grunner sette bloggen på lavgir en stund. Vurderte å gjøre som deg å sykmelde meg helt, men det ble for drastisk gitt, hehe. Bloggingen gir jo så mye, så ved å bremse ned litt håper jeg å fortsatt få det gode, men med mindre energiforbruk.

 • Åshild

  18/09/2014 at 14:17 Svar

  Gratulerer så masse 🙂

 • Anniken

  26/10/2014 at 18:26 Svar

  Jeg vet ikke om du leser kommentarer på så gamle innlegg, men jeg tar sjansen.

  Jeg ønsket bare å legge igjen en kommentar og fortelle at din blogg gir meg håp. Jeg er på mange måter i samme situasjon som du har vært. Jeg har to barn fra før (som nå er ganske store), men med ny mann har jeg et ønske om flere barn. Har opplevd 4 spontanaborter på rad og kjent på den sorgen som ligger i det å miste, selv om jeg har mine to barn far før. Da jeg leste at du var gravid igjen og at det nå gikk bra så fikk jeg en bekreftelse på at det faktisk kan gå bra – selv om man har mistet mange på rad. Det ga meg styrke til ikke å gi opp. Og nå er jeg gravid igjen. Ikke lenger enn uke 9, men det er lenger enn jeg har vært de andre gangene og ting ser bra ut. Krysser alt jeg har av fingre og ben for at det vil gå bra for meg også!

Post a Comment